Nou: Romania a atras 2,5 miliarde euro de pe pietele externe de capital

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

In data de 24 noiembrie 2020 MFP a lansat o emisiune de euroobligatiuni. Potrivit comunicatului MFP, aceasta a avut un interes extrem de mare din partea investitorilor:

  • randamentul de 1,468% aferent transei de 9 ani este cel mai scazut randament oferit vreodata de Romania pentru o emisiune denominata in euro;
  • obtinerea de prime negative de emisiune pentru ambele transe prin cea mai importanta reducere de cost fata de valorile de la anuntul lansarii emisiunii;
  • a doua cea mai mare cerere (dupa tranzactia din luna mai, anul curent) inregistrata vreodata la o emisiune denominata in euro din partea investitorilor inainte de stabilirea costului final al emisiunii (cu ordine de peste 12 miliarde de euro), dar si la inchiderea tranzactiei, cand nivelul cererii s-a mentinut la un nivel record, de 11,6 miliarde euro.

Valoarea totală a emisiunii este de 2,5 miliarde euro, cu o subscriere finală de 11,6 miliarde EUR, prin participarea unui număr de peste 650 de investitori. Fondurile aferente acestei tranzacții au fost încasate miercuri, 2 decembrie, anul curent.

Emisiunea a fost realizată în două tranșe, din care 1 miliard euro cu maturitatea de 9 ani, cu un randament de 1.468% și o rată de dobândă de 1.375% pe an și 1,5 miliarde euro cu maturitatea de 20 ani, cu un randament de 2,650% și o rată de dobândă de 2,625% pe an.

Citeste articolul complet AICI

Articole similare

Comentariul tau aici