Obligatia de dotare cu POS in 2023

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Prin OG16/2022 s-au stabilit o serie de obligatii referitoare la dotarea cu POS. Prin Legea 370/20.12.2022 care aproba OG 16/2022 s-au adus unele modificari.

Varianta actualizata, oficiala, care se aplica incepand cu anul 2023 este:

Persoanele juridice care desfasoara activitati de comert cu amanuntul si cu ridicata precum si cele care desfasoara activitati de prestari de servicii, care realizeaza in cursul unui an incasari in numerar cu o valoare mai mare de 50.000 lei, au obligatia sa accepte ca mijloc de plata cardurile de debit, de credit sau preplatite, prin intermediul unui terminal POS si/sau al altor solutii moderne de acceptare, inclusiv aplicatii ce faciliteaza acceptarea platilor electronice. Prin activitatea de prestari de servicii, in sensul prezentului alineat, se intelege operatiunea definita la art. 271 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Obligatia de acceptare de catre persoanele juridice prevazute mai sus a cardurilor de debit, de credit sau preplatite, prin intermediul unui terminal POS si/sau al altor solutii moderne de acceptare, se naste incepand cu trimestrul urmator celui in care incasarile in numerar din cursul anului respectiv au depasit pragul de 50.000 lei.

In cazul in care, timp de 2 ani consecutivi, pragul mentionat mai sus nu a fost depasit, entitatile nu mai au obligatia de acceptare a cardurilor de debit, de credit sau preplatite, prin intermediul unui terminal POS si/sau al altor solutii moderne de acceptare, dar pot opta pentru continuarea acceptarii acestor instrumente de plata.

Articole similare

Comentariul tau aici