Ordinul privind eliberarea certificatelor pentru situatii de urgenta publicat in MOF- O 791/25.03.2020

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Iata ca avem si ordinul care reglementeaza eliberarea certificatului pentru situatii de urgenta – O 791 publicat in MOF 248/25.03.2020.

Aceste certificate se acorda la cerere de catre Ministerul Economiei, energiei si mediului de afaceri, pentru companiile afectate de pandemie.

Ordinul 791/2020 arata ca vom avea 2 tipuri de certificate:

1. Tip 1 Albastru – eliberat pentru solicitantii care cer acordarea în baza declarației pe propria răspundere din care rezultă întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a deciziilor emise de autoritățile publice competente în perioada stării de urgență

2. Tip 2 Galben – eliberat pentru solicitanții care cer acordarea acestuia în baza declarației pe propria răspundere din care rezultă înregistrarea unei diminuări a încasărilor în martie 2020 cu un procent de minimum 25% față de media încasărilor din ianuarie – februarie 2020.

Utilizare

Certificatele se utilieaza atat in relatie cu institutiile statului pentru obtinerea de facilitati cat si in cadrul relatiilor comerciale.

Reguli

Un solicitant poate cere un singur tip de certificat de urgenta.

Modalitatea de obtinere

Cerera pentru eliberarea CSU se face exclusiv electronic, prin intermediul platformei:

http://prevenire.gov.ro/

Documentatie necesara

Pe aceasta platforma se completeaza datele si incarca urmatoarele:

a)datele de identificare

b)o declaratie pe propria raspundere al carei model va fi disponibil spre descarcare pe platfoma si prin care reprezentatul legal certifica ca toate informatiile sunt reale.

Platfoma va deveni disponibila spre utilizare in termen de 5 zile de la data publicarii acestui ordin in MOF (data publicarii este 25.03.2020).

Iata cum vor arata certificatele:

Tip 1

Tip 2

Modelul declaratiei pe propria raspundere:

Articole similare

Comentariul tau aici