OUG 30/29.03.2024 : amanare aplicare sanctiuni e-factura

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Oficial s-a prorogat si termenul de la care incep sa se aplice sanctiuni pentru e-factura. Noul termen pana la care nu se aplica amenzi este 31 mai 2024 (anterior 31 martie 2024).

Aceasta prevedere apare in OUG 30 publicata in MOF 272 din 29.03.2024.

” Prin excepție de la prevederile alin. (7), nerespectarea prevederilor alin. (6) pentru facturile al căror termen-limită de transmitere în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura intervine până la data de 31 mai 2024 inclusiv nu se sancționează.”

In plus se mai introduce o modificare si anume aceea ca nerespectarea prevederilor privind transmiterea facturilor in Ro e-Factura in 5 zile lucrătoare de la data emiterii facturii, dar nu mai târziu de 5 zile lucrătoare de la data-limită prevăzută pentru emiterea facturii la art. 319 din Codul fiscal , pentru una sau mai multe facturi al căror termen-limită de transmitere în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura intervine în cursul unei luni calendaristice constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mari, definiți potrivit legii, cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mijlocii, definiți potrivit legii, și cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, pentru celelalte persoane juridice, precum și pentru persoanele fizice.

Modificarea care a aparut aici se refera la faptul ca sactiunea se va aplica pentru una sau mai multe facturi trimise cu intarziere in cursul unei facturi, cu alte cuvinte nu pentru fiecare situatie de intarziere in parte.

Citeste si: D 700 pentru trecere de la micro la profit se depune pana la 15 aprilie. Ce se intampla daca s-a depus deja ?

Articole similare

Comentariul tau aici