Recuperarea sumelor de la FNUASS pentru concedii medicale

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Potrivit OUG 158/2005, indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca se suporta de catre angajator, din prima zi pana in a 5-a zi de incapacitate temporara de munca. Sumele reprezentand indemnizatii, care se platesc asiguratilor si care, se suporta din bugetul FNUASS, se retin de catre platitor din contributiile pentru concedii si indemnizatii datorate pentru luna respectiva.

Documentatie necesara:

Societatea trebuie sa achite indemnizatia de concediu a salariatului, urmand ca mai apoi sa-si recupereze sumele din bugetul FNUASS.  Pentru recuperarea sumelor de la FNUASS privind concediile medicale, angajatorul trebuie sa depuna intr-o perioada de pana la 90 zile dosarul cu:

Art.40 al OUG 158/2005 arata ca : Indemnizațiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, în termen de 90 de zile de la data de la care persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) și (2), art. 32 alin. (1), precum și plătitorii prevăzuți la art. 36 alin. (3) lit. a) și b) erau în drept să le solicite.

All Inclusive – toate materialele de specialitate

Atentie! Certificatul de concediu medical (certificatul roz) trebuie prezentat platitorului pana cel mai tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul.

Articole similare

Comentariul tau aici