Reflectarea diferentelor pozitive de curs in baza de calcul micro

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Fiindca se apropie scadenta depunerii formularului 100 (27.01.2020) pentru ultimul trimestru al anului 2019 (octombrie; noiembrie; decembrie) pentru impozitul pe veniturile microintreprinderilor, va reamintim faptul ca potrivit art. 53 alin. (2) litera b) din Codul fiscal, pentru determinarea impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, la baza impozabilă se adauga:

in trimestrul IV sau in ultimul trimestru al perioadei impozabile, in cazul contribuabililor care isi inceteaza existenta, diferenta favorabila dintre veniturile din diferente de curs valutar/veniturile financiare aferente creantelor si datoriilor cu decontare in functie de cursul unei valute, rezultate din evaluarea sau decontarea acestora, si cheltuielile din diferente de curs valutar/cheltuielile financiare aferente, inregistrate cumulat de la inceputul anului”.

Astfel ca, daca la sfarsitul anului 2019 entitatea a inregistrat venituri din diferente de curs valutar mai mari decat cheltuielile din diferente de curs valutar, diferenta favorabila dintre acestea va trebui impozitata in trimestrul IV a anului cu 1% sau 3%, dupa caz.

Articole similare

Comentariul tau aici