Revenirea din CIC pentru obtinerea stimulentului de insertie- noutati valabile din 17 mai 2021

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

In 17.05.2021 a intrat in vigoare Hotararea nr. 536 din 13 mai 2021 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011.

Aceasta aduce o schimbare in ce priveste momentul in care angajata/ul trebuie sa revina din CIC pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie.

Pana la data publicarii acestui act norrmativ, angajata/ul trebuia sa revina cu 60 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului (3 ani in cazul copilului cu dizabilitati).

Vechea prevedere:
Pentru persoanele care obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, stimulentul de inserție se acordă astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) și (2).

Noua prevedere: (art. 7 OUG 111/2010 actualizata)
(1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 alin. (1) au dreptul la un stimulent de inserție, după cum urmează:
a) în cuantum de 1.500 lei, dacă persoanele îndreptățite obțin venituri înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilități. Cuantumul de 1.500 lei se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități;
b) în cuantum de 650 lei dacă persoanele îndreptățite obțin venituri după împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilități.

Articole similare

Comentariul tau aici