Tichetele se vor emite exclusiv pe suport electronic.Pana se cand se pot utiliza cele pe suport hartie?

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Ordonanta de urgenta 132/18.12.2021 introduce o modificare la Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare in sensul ca biletele de valoare se vor emite exclusiv pe suport electronic.

Tichetele de masă, tichetele de creșă, tichetele culturale și, respectiv, tichetele cadou emise pe suport hârtie potrivit Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările și completările ulterioare, până la data de 31 ianuarie 2022 sunt și rămân valabile până la expirarea datei de valabilitate înscrise pe acestea.

Începând cu data de 1 februarie 2022, autorizațiile de funcționare ca unități emitente de bilete de valoare pe suport hârtie, acordate de Ministerul Finanțelor potrivit legii, își pierd valabilitatea.

  • suportul electronic al biletelor de valoare nu permite efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar
  • biletele de valoare pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea bunurilor și serviciilor pentru care au fost emise, inclusiv pentru plati online
  • suportul electronic poate fi alimentat exclusiv cu valoarea nominală a biletelor de valoare acordate angajaților.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței (adica 18.12.2021) urmeaza a fi modificate normele de aplicare a Legii 165/2018.

Articole similare

Comentariul tau aici