TVA pentru biletele la spectacole, concerte, evenimente culturale si sportive va fi 9%

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Una dintre schimbarile fiscale aprobate in sedinta de Guvern din 25.09.2023 se refera la cota de TVA aplicabila pentru biletele la spectacole, concerte, evenimente culturale si sportive. Aceasta cota urmeaza sa fie majorata la 9%.

In prezent, potrivit art. 291 alin.(3) lit. b) din Codul fiscal se aplica cota redusa de 5% pentru: serviciile constând în permiterea accesului la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură și arheologice, grădini zoologice și botanice, bâlciuri, parcuri de distracții și parcuri recreative ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9321 și 9329, potrivit Clasificării activităților din economia națională – CAEN, actualizată prin Ordinul președintelui Institutului Național de Statistică nr. 337/2007, târguri, expoziții și evenimente culturale, evenimente sportive, cinematografe, altele decât cele scutite conform art. 292 alin. (1) lit. m).

Se mentine cota de 5% pentru livrarea de manuale școlare, cărți, ziare și reviste, accesul la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură şi arheologice, grădini zoologice şi botanice, târguri si expoziții.

Citeste si:

Guvernul a aprobat noile masuri fiscale in sedinta din 25.09.2023

Varianta finala a proiectului de modificare a codului fiscal- intra in sedinta guvernului din 25.09.2023

Articole similare

Comentariul tau aici