Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT! Prevederile Codului fiscal privind TVA aferenta chiriei Din punct de vedere fiscal inchirierea unui bun imobil este o operatiune scutita de taxa conform art. 292, alin. (2), lit.e), din Codul fiscal. Cu toate aceste orice persoana impozabila poate opta pentru taxarea acestor operatiuni respectand prevederile art.292, alin. (3) din Codul fiscal. Redam…
Mai multDay: May 14, 2025
MF: Tratamentul contabil garantii SGR pentru ambalaje primare nereutilizabile
Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT! Ministerul de Finante a publicat in data de 26.02.2024 un material informativ cu privire la Tratamentul contabil aferent garanțiilor reținute de comercianți în cazul sistemului de garanţie-returnare (SGR) aplicabil pentru ambalaje primare nereutilizabile . Materialul integral este disponibil aici: https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/hg1047_26022024.pdf
Mai multContul 512 Conturi curente la bănci
Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT! Cu ajutorul contului 512 se ține evidența disponibilităților în lei și valută aflate în conturi la bănci, a sumelor în curs de decontare, precum și a mișcării acestora. Contul 512 “Conturi curente la bănci” este un cont bifuncțional. Acesta se detaliaza pe urmatoarele conturi: Ce se inregistreaza in debitul contului 512…
Mai multActive circulante – ce sunt, exemple
Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT! Ce sunt activele circulante ? Un activ se clasifică ca activ circulant atunci când: a) se așteaptă să fie realizat sau este deținut cu intenția de a fi vândut sau consumat în cursul normal al ciclului de exploatare al entității; b) este deținut, în principal, în scopul tranzacționării; c) se așteaptă a fi realizat în…
Mai multEvaluare titluri de stat recunoscute ca imobilizari financiare
Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT! Unul dintre principiile contabile este principiul evaluării la cost de achiziție sau cost de producție. Mai precis, elementele prezentate în situațiile financiare se evaluează, de regulă, pe baza principiului costului de achiziție sau al costului de producție. Prin derogare de la aceasta regula, în cazul achiziționării de titluri de stat pentru care…
Mai mult