5 companii sanctionate de Consiliul Concurentei pentru trucarea unor licitatii

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Intr-un comunicat din 24 septembrie 2020, Consiliul Concurenţei a anuntat ca a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 2.237.094 lei (aprox. 468.000
euro) cinci companii pentru trucarea licitației privind reabilitarea străzilor din Municipiul Pitești.
Amenzile au fost aplicate astfel:
➢ Construct Steel Market S.R.L. – 165.485,61 lei;
➢ Construcții Drumuri și Lucrări de Artă S.R.L. – 187.969,87 lei;
➢ Comesad Drumuri S.R.L. – 865.947,83 lei;
➢ General Trust Argeș S.R.L. – 649.623,96 lei;
➢ Selca S.A. – 368.066,74 lei.
Cele cinci companii s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună la procedura de achiziţie publică, împărțită în cinci loturi, pentru reabilitarea străzilor din Pitești. Aceasta a fost singura ofertă depusă în cadrul licitației.
În cadrul investigației, Autoritatea de concurență a constatat faptul că, sub aparența de legalitate a constituirii asocierii, cele cinci firme s-au înțeles să nu se concureze între ele și să împartă contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii.
Investigația a fost declanșată în anul 2018, în urma sesizării Administraţiei Domeniului Public Piteşti, în calitate de autoritate contractantă, care a anulat ulterior licitația.
Trei dintre companiile implicate, respectiv Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă S.R.L., General Trust Argeş S.R.L. şi Selca S.A. au recunoscut încălcarea Legii concurenței, fapt ce a condus la reducerea amenzii aplicate acestora.
Consiliul Concurenţei încurajează companiile implicate în fapte anticoncurenţiale să contacteze autoritatea de concurenţă, în felul acesta, putând beneficia de reduceri substanţiale ale amenzilor.

Articole similare

Comentariul tau aici