Acordurile de pret in avans – comunicat ANAF

Codul de procedura fiscala defineste la art.42 acordul de pret in avans ca fiind actul administrativ emis de ANAF în vederea soluţionării unei cereri a contribuabilului, referitoare la stabilirea condiţiilor şi modalităţilor în care urmează să fie determinate, pe parcursul unei perioade fixe, preţurile de transfer, în cazul tranzacţiilor efectuate între persoane afiliate, astfel cum sunt definite în Codul fiscal. Tranzacţiile viitoare care fac obiectul acordului de preţ în avans se apreciază în funcţie de data depunerii cererii.

Acordurile de pret in avans pot fi :

-unilaterale: emise de autoritatea competenta din Romania

-bilaterale sau

-multilaterale.

Acordurile bilaterale si multilaterale sunt emise in comun de catre autoritatea competenta din Romania si autoritatile fiscale competente din statele in a caror jurisdictie se afla entitatile afiliate contribuabilului solicitant.

In cursul anului 2014 si primele 4 luni ale anului 2015 s-au emis 6 acorduri de pret in avans unilaterale, se arata intr-un comunicat ANAF.

Titularul unui acord de pret in avans nu mai are obligativitatea intocmirii si prezentarii dosarului preturilor de transfer pentru tranzactiile si perioadele acoperite de acord.

Procedura de emitere a acordului de pret in avans este reglementata de HG 529/2007.

Descarca aici intregul comunicat ANAF.

 

 

 

Articole similare

Comentariul tau aici