ANAF: Rezultatele actiunilor de control operativ comert cu legume -fructe

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

ANAF, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, a demarat o serie de acțiuni de control operativ. Astfel, în perioada 18-20 mai a.c. s-au desfășurat controale la contribuabili care importă, achiziționează intracomunitar și desfășoară comerț cu legume-fructe în principalele centre angro din țară și la societăți care extrag nisipși pietriș(balastiere).
În primele trei zile, inspectorii DGAF au verificat peste 600 de societăți din întreaga țară și au aplicat sancțiuni în valoare de 2,9 milioane de lei (amenzi și confiscări), din care:

  • peste 500 de amenzi contravenționale în valoare de peste 2,8 milioane de lei
  • aprox. 100.000 de lei, sume confiscate în numerar
  • șase depozite au fost sigilate
  • marfă de cca. 2,3 milioane de lei a fost indisponibilizată
  • in cazul a nouă contribuabili activitatea a fost suspendată.

Controalele au vizat fiscalizarea veniturilor, inclusiv prin dotareași utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale acolo unde exista această obligație legală, existența documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării, dar și a formelor legale pentru încadrarea în muncă a persoanelor care participau la activitatea comercială. Principalele fapte constatate de inspectorii DGAF în timpul controalelor au fost legate de neînregistrarea veniturilor obținute din comercializarea mărfurilor, produse deținute fără documente justificative, desfășurarea activităților fără îndeplinirea condițiilor legale de declarare/ autorizare.

Articole similare

Comentariul tau aici