Azi se discuta la Guvern completarea prevederilor privind indemnizatia de telemunca

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

In sedinta de Guvern din 22.10.2020, pe ordinea de zi, figureaza un proiect de OUG care aduce o completare art. 6 din OUG 130/2020, articol care reglementeaza obtinerea indemnizatiei pentru telemunca(2.500 lei.).

Redam mai jos Articolul 6 integral, si la final completarea:

(1) Pentru desfășurarea activității în regim de telemuncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, se acordă, o singură dată, angajatorilor pentru fiecare telesalariat un sprijin financiar în valoare de 2.500 lei în scopul achiziționării de pachete de bunuri și servicii tehnologice necesare desfășurării activității în regim de telemuncă.
(2) Suma prevăzută la alin. (1) se acordă, în ordinea depunerii solicitărilor, până la 31 decembrie 2020, din bugetul asigurărilor de șomaj, prin ANOFM, în limita fondurilor alocate cu această destinație, angajatorilor, pentru angajații care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgență pentru cel puțin 15 zile lucrătoare.
(3) Modalitatea de acordare și categoriile de bunuri ce pot fi achiziționate conform alin. (1) se stabilesc prin ordin al ministrului muncii și protecției sociale, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, în termen de 10 zile de la publicarea prezentei ordonanțe de urgență.
(4) În termen de 30 de zile de la acordarea sumei prevăzute la alin. (1), angajatorul are obligația de a transmite ANOFM documente justificative referitoare la achiziția categoriilor de bunuri stabilite prin ordinul ministrului muncii și protecției sociale.
(5) În cazul nerespectării obligației de transmitere a documentelor justificative referitoare la achiziția categoriilor de bunuri stabilite prin ordinul ministrului muncii și protecției sociale, angajatorul restituie integral suma acordată, în termen de 30 de zile de la expirarea termenului prevăzut la alin. (4).

Prin proiect se urmareste introducerea dupa alin. (5) a unui nou alin., cu următorul cuprins:


” (6) Suma prevăzută la alin. (1) se acordă, în ordinea prevăzută la alin.(2) angajatorilor care au transmis în termenul legal prevăzut la art.4 alin.(2) din Hotărârea Guvernului nr.905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor, datele privind elementele raportului de muncă prin care s-a
stabilit desfășurarea activității în regim de telemuncă.”

Articole similare

Comentariul tau aici