Care este durata concediului de odihna dupa intoarcerea din CIC

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Potrivit art. 145 din Codul Muncii, durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare. Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in CIM, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.

Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.

Care este durata concediului de odihna dupa intoarcerea din CIC?

Potrivit prevederilor, la stabilirea duratei concediului de odihna, perioada in care persoana angajata cu CIM se afla in concediu pentru ingrijirea copilului nu este considerata perioada de activitate prestata efectiv, de aceea modul de calcul a concediului de odihna va trebui sa se efectueze proportional cu prezenta la munca dupa intoarcerea din CIC.

Exemplu:

Presupunem ca angajata se intoarce din CIC in data de 15.07.2019 (inclusiv). In conditiile in care in contractul individual de munca sunt negociate 21 de zile de concediu anual iar raporturile de munca ale angajatei nu ar inceta pana la sfarsitul anului 31.12.2019, atunci salariata ar avea dreptul pentru anul 2019 la un numar de zile de concediu de odihna de:

21 zile ………..365 zile calendaristice

X zile ………….. 170 zile lucrate pana la sfarsitul anului

17 zile lucrate iulie 2019

31 zile lucrate august. octombrie, decembrie 2019

30 zile lucrate septembrie, noiembrie 2019

X = 9.78 zile adica, 10 zile de concediu de odihna pentru anul 2019 daca raporturile de munca nu ar inceta pana la finalul anului 2019.

Articole similare

Comentariul tau aici