Clientii ne intreaba – in cat timp estimati ca vom primi TVA de rambursat? Sa vedem ce spun organele fiscale

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

In aceste momente dificile din punct de vedere al lichiditatii pentru firme si tinand cont de comunicatele venite dinspre organele fiscale in ce priveste rambursarea TVA, multi antreprenori se intreaba in mod absolut firesc, cand vor primi TVA de rambursat de la stat, pentru a-si putea face o previziune cat de cat rezonabila a cash-flow-ului in perioada urmatoare.

Din pacate nu putem sa le oferim o estimare de timp sigura fiindca acest termen nu a fost prevazut in vreunul din actele normative publicate in ultima perioada in mod oficial.

Putem sa analizam comunicatele ANAF, astfel:

26 martie 2020:

Agenția Națională de Administrare Fiscală tratează cu maximă operativitate solicitările contribuabililor, în special în cazul agenților economici care au de primit TVA, în vederea asigurării acestora fluxul de capital necesar continuării activității.
In acest sens, Agenția Națională de Administrare Fiscală a desfășurat campanii în rândul contribuabililor care au solicitat rambursarea de TVA, pentru a fi pregătite cu rapiditate compensările și restituirile de taxe, necesare în derularea procedurii de rambursare.

21 martie 2020

Având în vedere că Ministerul Finanțelor Publice a lansat un amplu program de garantare și subvenționare a creditelor pentru IMM-uri, în scopul de a susține mediul privat și în special sectoarele lovite puternic de criza cauzată de virusul COVID-19, dar și măsura de a rambursa cât mai urgent TVA pentru a asigura fluxul de capital, injecții de capital către companii, iar pentru a beneficia de o rambursare companiile trebuie să aibă o situație fiscală actualizată, s-a decis renunțarea la propunerea de prorogare a termenului de depunere a declarațiilor.

16 martie 2020

Rambursarea TVA in cursul lunii martie pentru toate deconturile solutionate si pentru care s-au emis decizii de rambursare la zi.

Implementarea unui nou mecanism de rambursare a TVA care vizeaza solutionarea cu celeritate a deconturilor incepand cu data de 1 aprilie 2020.

Articole similare

Comentariul tau aici