Evenimentul ContaBill Cluj‑Napoca organizat de SmartBill a avut loc pe 26 iunie 2025, la Grand Hotel Italia, și a fost dedicat specialistilor in domeniul contabil.
Alex Leca, CEO al SmartBill, a deschis conferinta și a prezentat direcția digitala a companiei. De asemenea a subliniat importanta comunicarii cu profesionistii si deschiderea companiei de a raspunde nevoilor profesionale ale specialistilor contabili.

In primul panel de discutie Andreea Cîrdan (expert contabil, antreprenor, consultant, fondatoarea societatii Class Servicii Financiare) , Alexandra Hossu (managing partner al societatii de contabilitate CedExpert SRL) , Alina Garduli (expert contabil, partener Duly Tax Advisors) au prezentat perspectiva proprie in utilizarea SmartBill Conta pentru optimizarea fluxurilor de muncă și reducerea timpului alocat sarcinilor repetitive. Moderator: Delia Mircea, fondatoare Contzilla.ro.

Aspectele discutate in acest panel au fost :
- cum ajuta SmartBill Conta in gestionarea un volum mare de documente si clienți, mai ales în perioadele aglomerate
- cum a influentat SmartBill Conta comunicarea cu clientii
- ce rapoarte speciale sunt utilizate in SmartBill Conta și cum ajută acestea în analiza financiară și în oferirea de consultanță clienților
- cum ajută lucrul online, prin intermediul platformei, la reducerea timpului și efortului în activitățile zilnice, prin facilitarea accesului concurent și a colaborării în timp real
Ovidiu Corutiu, antreprenor in contabilitate, CEO al C&C Financial Services a prezentat un studiu de caz despre digitalizarea serviciilor financiar‑contabile si a raspuns numeroaselor intrebari venite de la participantii evenimentului.

Un moment neasteptat si inedit a fost cand Ovidiu a invitat echipa SmartBill sa se prezinte participantilor:

In al doilea panel, Alexandra Hossu, Andreea Hirean, Edit Molnar au discutat despre provocări și soluții în utilizarea practică a aplicației.

Concret, s-a discutat despre :
- cum se adapteaza SmartBill Conta la specificul diferitelor industrii sau tipuri de afaceri (ex: retail, servicii, producție)? Au fost intampinate limitări și cum au fost abordate?
- in ce situații a fost nevoie de funcționalități specifice care nu sunt direct disponibile în SmartBill Conta și se soluții alternative s-au gasit?
- cum sunt abordate corecțiile și rectificările în SmartBill Conta
- care au fost cele mai mari provocări întâmpinate la migrarea de la un alt software de contabilitate la SmartBill Conta?
Cristian Rapcencu, Lect. univ. dr. – Dep. de Contabilitate ASE Bucuresti, a prezentat cateva noutati legislative importante in 2025 si modificari cu impact din luna iulie 2025. S-a discutat despre amenzile la e-Factura B2C, termene de depunere SAF-T, despre contraventii in domeniul fiscal care intra sau nu sub incidenta legii prevenirii si noutati fiscale la care ne putem astepta in contextul actual.

A urmat o sesiune interactiva in care Cristina Stefan si Alex Leca au raspuns intrebarilor participantilor cu privire la SmartBill.

In incheiere, Mircea Capatina, Cofondator & Director Marketing SmartBill a prezentat viziunea companiei privind produsul SmartBill Conta, cum s-a lansat si cum a evoluat in timp.

Interacțiunile cu participanții au fost deosebit de valoroase: s-au abordat atât provocări cât și soluții concrete, s-au împărtășit experiențe relevante din practică, iar atmosfera a favorizat crearea unor conexiuni autentice și multiple oportunități de networking.


În esență, ContaBill Cluj 2025 a fost un eveniment educativ și practic, ce a facilitat adopția soluțiilor digitale în firmele contabile, a oferit soluții concrete profesioniștilor și a încurajat o rețea activă de colaborare între practicieni și furnizori.