Cum se inregistreaza in REVISAL reducerea programului de munca de la 5 la 4 zile pe saptamana?

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Potrivit articolului 52 alin. (3) din Codul muncii, in cazul reducerii temporare a activității, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depășesc 30 de zile lucrătoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului, până la remedierea situației care a cauzat reducerea programului, după consultarea prealabilă a sindicatului reprezentativ de la nivelul unității sau a reprezentanților salariaților, după caz.

La articolul 53 din Codul muncii, se arata ca pe durata reducerii și/sau a întreruperii temporare a activității, salariații implicați în activitatea redusă sau întreruptă, care nu mai desfășoară activitate, beneficiază de o indemnizație, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat cu exceptia situatiei prevazute la art 52 alin (3).

Pe durata reducerii și/sau a întreruperii temporare , salariații se vor afla la dispoziția angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activității.

Se punea intrebarea daca si cum se reflecta situatia aceasta in REVISAL.

Potrivit unei adrese publicate pe site-ul ITM Prahova si publicate mai jos, suspendarea in REVISAL se va face cu o zi pe saptamana, in baza articolului 52 alin (3) din Codul muncii.

Adresa poate fi gasita pe site-ul ITM Prahova – aici.

Articole similare

Comentariul tau aici