Declararea veniturilor obtinute din activitati de infrumusetare sau intretinere corporala

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

DGRFP Galati, 20 martie 2024

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea aduce în atenţia contribuabililor, persoane fizice, care obţin sau intenţionează să obţină venituri din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare/întreținere corporală, că acestea reprezintă venituri impozabile şi potrivit Codului Fiscal se încadrează în categoria venituri din activităţi independente.
Persoanele fizice care obţin sau intenţionează să obţină venituri din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare/întreținere corporală îşi pot desfăşura activitatea în următoarele forme de organizare:

  • individual şi independent, ca persoane fizice autorizate;
  • ca întreprinzători titulari ai unor întreprinderi individuale;
  • ca membri ai unei întreprinderi familiale.

Acestea au obligaţia să solicite Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vrancea, înregistrarea şi autorizarea funcţionării înainte de începerea activităţii economice.
Ulterior înregistrării, persoanele fizice au obligaţia de a depune în termen de 30 de zile la organul fiscal Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), prin intermediul căreia îşi exercită opţiunea privind determinarea venitului net anual fie pe baza normelor de venit fie în sistem real, pe baza datelor din contabilitate.

Termenul de declarare şi de plată a impozitului datorat este până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de realizare a venitului.
Pentru a nu intra sub incidenţa sancţiunilor legale invităm contribuabilii care obţin sau intenţionează să obţină astfel de venituri să se conformeze voluntar la declararea şi plata obligaţiilor fiscale aferente.

Articole similare

Comentariul tau aici