DECLARATII INFORMATIVE CU TERMEN DE DEPUNERE  25 FEBRUARIE 2015

  1. Formular 392 A “Declaratie informativa privind livrrile de bunuri si prestarile de servicii efectuate în anul …..”

– se depune de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, potrivit art. 153 din Codul fiscal, a caror cifra de afaceri [calculata conform art. 152 alin. (2)], realizata la finele anului calendaristic, este inferioara sumei de 220.000 lei.

– se declara:

a) suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii în interiorul tarii catre persoane înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153, precum si suma taxei aferente;

b) suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii în interiorul tarii catre persoane care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153, precum si suma taxei aferente.

 

  1. Formular 392 B “Declaratie informativ privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate în anul….”

– se depune de persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA (societati comerciale, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale si întreprinderile familiale), potrivit art. 153 din Codul fiscal, a caror cifra de afaceri [calculata conform art. 152 alin. (2)], excluzând veniturile obinute din vânzarea de bilete de transport internaional rutier de persoane, realizata la finele anului calendaristic, este inferioar sumei de 220.000 lei.

– se declara:

a) suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii în interiorul tarii catre persoane înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153;

b) suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii în interiorul tarii catre persoane care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153;

c) suma total si taxa aferenta achiziiilor efectuate din tara de la persoane înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153;

d) suma totala a achiziiilor efectuate din tara de la persoane care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153.

ATENTIE! Toate persoanele impozabile neînregistrate ca platitoare de TVA, inclusiv persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale si întreprinderile familiale impozitate fie în sistem real fie la norma de venit, au obligatia sa tina evidenta livrarilor de bunuri si prestarilor de servicii, precum si a achizitiilor de bunuri sau servicii, pe baza jurnalelor pentru vânzari si cumparari.

  1. Formular 393 “Declaratie informativ privind veniturile obtinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din România în anul….”,

– se depune de persoanele înregistrate în scopuri de TVA, potrivit art. 153 din Codul fiscal, care, în cursul anului precedent au prestat servicii de transport rutier  internaional de persoane, cu locul de plecare din România.

– se declara: suma totala a veniturilor obinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane,cu locul de plecare din România.

IMPORTANT! Modelul si continutul formularelor 392 A, 392 B, 393, precum si instructiunile de completare ale acestora sunt prevzute de Ordinul ANAF nr.93/2014, publicat în MO nr. 76 din 31.01.2014.

Declaratiile se depun online pe site-ul ANAF.

Sursa: DGRFP Brasov

.

Articole similare

Comentariul tau aici