DGRFP Iasi: Anularea unor obligatii fiscale

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Prin Legea nr. 43/2023 se anulează diferenţele de obligaţii fiscale principale, precum şi obligaţiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere, ca urmare a reîncadrării din categoria veniturilor din alte surse în categoria veniturilor din salarii, a veniturilor din tichete cadou obţinute de către persoanele fizice de la alte persoane decât angajatorii, până la data de 31 decembrie 2020 şi neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi.
Anularea se aplică inclusiv în situaţia în care tichetele cadou au fost acordate de către plătitorul de venit către angajatorul persoanelor fizice pentru a le distribui angajaţilor acestora în numele plătitorului de venit.
Organul fiscal nu reîncadrează în venituri din salarii veniturile din tichete cadou obţinute de către persoanele fizice de la alte persoane decât angajatorii acestora şi încadrate în categoria veniturilor din alte surse şi nu emite o decizie de impunere în
legătură cu o astfel de reîncadrare, pentru perioada anterioară datei de 31 decembrie 2020.
Diferenţele de obligaţii fiscale principale şi/sau obligaţiile fiscale accesorii, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere, ca urmare a reîncadrării sumelor, stinse prin plată, compensare, executare silită sau dare în plată, aferente perioadelor fiscale de până la 31 decembrie 2020 inclusiv, se restituie contribuabililor. Restituirea se face la cererea contribuabililor.
Anularea obligaţiilor fiscale se efectuează din oficiu, de către organul fiscal competent sau la cererea contribuabilului, după caz, prin emiterea şi comunicarea unei decizii de anulare a obligaţiilor fiscale, conform procedurii legale aprobate prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
Procedura de aplicare, precum şi modalităţile de restituire a sumelor prevăzute de prezenta lege se aprobă prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care se emite în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Articole similare

Comentariul tau aici