Finantarea facturilor pe care le ai de incasat de la clientii tai

Esti proprietarul unei afaceri la inceput de drum. Esti in etapa in care vrei sa-ti dezvolti cat mai mult business-ul, asa ca esti in cautare de noi oportunitati si parteneriate care sa te duca la urmatorul nivel.

Ai primit solicitari din partea unor clienti mari, pe care ti-ai dori sa-i transformi in parteneri de lunga durata, insa acestia vin si cu cereri speciale. E nevoie sa soliciti mai multe resurse si sa acorzi termene de plata mai lungi.

Cum iti finantezi proiectele importante, pana la primirea platilor?

Cel mai simplu si rapid mod de a-ti debloca lichiditatile este sa-ti finantezi facturile. Le transformi in bani cash inainte de termenul de incasare. Totul se intampla online, fara birocratie, cozi de asteptare si procese complicate de acceptare.

Iata 4 avantaje ale finantarii facturilor, care iti cresc afacerea:

  1. Ai acces la numerar mai repede

Clientii mari solicita, in general, termene mai lungi de plata, de peste 30 de zile, poate chiar 60 sau 90 de zile. In acest timp e destul de dificil sa-ti pastrezi un flux echilibrat de numerar, iar modul in care il gestionezi influenteaza mult succesul afacerii.

Prin finantarea facturilor, iti primesti banii inainte de termenul de incasare a platii. Cu acces la lichiditati, iti poti plati, la randul tau, facturile catre furnizori, poti acoperi salariile angajatilor la timp, ii poti investi in imbunatatirea proceselor interne sau chiar demara noi proiecte care sa-ti aduca profit.

  • Iti imbunatatesti relatia cu furnizorii si clientii

Cu acces la lichiditati vei putea plati la termen, sau chiar mai devreme, datoriile catre furnizori. Construind o relatie de incredere cu acestia, vei putea primi conditii mai avantajoase, diferite discounturi si mai multa flexibilitate. Cu un plus de valoare din partea lor, vei reusi sa acorzi servicii sau produse si mai bune.

La fel se intampla si cu clientii, care nu vor mai fi constransi de termene scurte de plata si vor avea dovada faptului ca reprezinti o afacere sigura, stabila, care nu prezinta riscuri in primirea finantarilor.

  • Poti profita de oportunitati de crestere

Un client mare vine cu avantajele sale: castiguri importante, recunoastere in piata prin asocierea cu acesta sau crearea de noi conexiuni. Insa pentru a onora contractul, vei avea nevoie de mai multe resurse. Ca sa nu ramai descoperit si sa risti sa intri in blocaj financiar, poti alege sa-ti finantezi facturile si sa accesezi capitalul mai repede. Vei putea profita de oportunitatea unui client important si sa-ti mentii si celelalte activitati.

  • Faci economie de timp

Pentru o microintreprindere e destul de dificil sa-ti mentii afacerea pe linia de plutire fara vreo finantare suplimentara. Ai posibilitatea sa te indrepti catre banci sau alte institutii de finantare, insa acestea necesita mai multe resurse de timp. Va trebui sa intocmesti toata documentatia necesara si sa ai rabdare in procesul de acceptare, care de obicei dureaza mai mult de cateva saptamani. Nevoia de cash este una imediata, asa ca nu vei avea timp sa treci prin toate aceste etape. Cu Instant Factoring dureaza cateva minute si este gratuit sa iti faci un cont de client si sa-ti inregistrezi factura, in doua ore primesti raspunsul de aprobare a finantarii, iar banii iti vor fi virati in 24 de ore in contul bancar. Resursele de timp ramase pot fi investite lucrand la afacerea ta si generand profit.

Articole similare

Comentariul tau aici