Firmele care cauta finantare prin emiterea de actiuni, obligatiuni sau alte instrumente prin sistemul SMT al BVB scutite de plata unor tarife incepand cu 1 iulie

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Companiile care vor sa se finanteze prin emiterea de actiuni, obligatiuni sau alte instrumente financiare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) sunt scutite, de la 1 iulie 2021, de plata tarifului de procesare la listarea primului instrument financiar, se arata intr-un comunicat publicat azi, 08.06.2021 de BVB.

Tariful de procesare, care presupune analizarea cererii de admitere la tranzactionare, va fi perceput de catre BVB incepand cu listarea celui de-al doilea instrument financiar. Facilitatea se aplica doar noilor emitenti, nu si celor care au deja actiuni, obligatiuni sau alte instrumente financiare listate pe SMT-ul BVB, pana la data de 1 iulie 2021.

BVB permite finantarea pentru start-up-uri si IMM-uri din 2010, prin sistemul alternativ de tranzactionare (Alternative System Trading/ATS), functional la acea data, devenit ulterior SMT.

12 companii antreprenoriale s-au listat din 2019 pana in prezent pe piata AeRO, segmentul de actiuni din cadrul SMT. La finalul sedintei bursiere de 7 iunie 2021, cele 12 companii aveau o capitalizare cumulata de 1,02 miliarde lei (208 milioane euro). Noii emitenti isi desfasoara activitatea in domenii diverse, de la agricultura, jocuri video, marketing afiliat, IT, pana la productie de vinuri sau de lactate: iHunt, Norofert, Holde Agri Invest, 2Performant, MAM Bricolaj, Safetech Innovations, Agroland, Star Residence Invest, Firebyte Games, Raiko Transilvania, Vifrana si Agroserv Mariuta.

Articole similare

Comentariul tau aici