- Toate unitatile alimentare care produc, prelucreaza, servesc, depoziteaza, transporta si desfac alimente functioneaza pe baza de autorizatie sanitara. În caz de schimbare sau de extindere a activitatii, unitatea respectiva va solicita o noua autorizatie sanitara. Autorizatia sanitara se vizeaza anual (la 12 luni calendaristice)
- Unitatile alimentare trebuie sa aiba asigurata si sa foloseasca permanent în activitatea lor apa potabila curenta, rece si calda, în cantitate suficienta si corespunzatoare calitativ conditiilor înscrise în actele normative în vigoare
- Unitatile alimentare trebuie sa fie dotate cu instalatii pentru colectarea si îndepartarea igienica a reziduurilor lichide, corespunzatoare normativelor legale în vigoare si întretinute permanent în buna stare de functionare.
- Functionarea instalatiilor frigorifice trebuie asigurata în permanenta, iar temperature realizata în interior va fi înregistrata. Unitatile care folosesc în cursul activitatii produse congelate vor avea încaperi si instalatii care sa asigure efectuarea corecta a operatiunilor de decongelare. Spatiile destinate depozitarii alimentelor vor fi pastrate permanent în stare de curatenie, iar periodic vor fi curatate, reparate, dezinsectizate si deratizate.
Articole similare
-
TVA la locuinte in 2025-2026
Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT! Recentul... -
Cotele de TVA aplicabile de la 1 august 2025
Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT! Proiectul... -
Cine trebuie sa depuna SAF-T pana la 31 iulie 2025 ?
Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT! Micii...