Inregistarea speciala in scopuri de TVA. Speta

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Persoanele care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA si nu au obligatia sa se inregistreze deoarece nu au depasit plafonul de 300.000 lei sau nu au aplicat pentru TVA prin optiune, trebuie sa se inregistreze in scopuri speciale de TVA in urmatoarele conditii:

-Inaintea efectuarii unei achizitii intracomunitare de bunuri, in cazul in care achizitia depaseste plafonul de 34.000 lei in anul calendaristic;

– Inainte de prestarea unui serviciu care are loc in alt stat membru pentru care beneficiarul serviciului este o persoana obligata la plata TVA in statul membru de referinta;

-Inaintea primirii de servicii de la un prestator care este stabilit in alt stat membru UE.

Speta

Test SRL cu sediul in Romania, nu este inregistrata in scopuri de TVA. Acesta realizeaza achzitii intracomunitare de bunuri de la o societate din Franta care este inregistra in scopuri de TVA. Pana la finalul lunii septembrie, valoarea achizitiilor din Fanta este de 30.000 lei. In luna urmatoare societatea doreste sa achizitioneze inca un camion de marfa in valoare de 40.000 lei.

Rezolvare:

Valoare totala a achizitiilor intracomunitare de bunuri in anul X = 30.000 + 40.000 = 70.000 Lei

Ca urmare a depasirii in anul X a plafonului de 34.000 lei, achizitii intracomunitare de bunuri, societatea test trebuie sa se inregistreze in scop special de TVA.

Inregistrarea pe care societatea Test trebuie sa o faca este una in scopuri speciale de TVA. In cazul inregistrarii speciale, valabilitatea este doar pentru operatiunile intracomunitare si nu se aplica opratiunilor din Romania.

Articole similare

Comentariul tau aici