Inregistrarea in scop de TVA o data cu inregistrarea la registrul comertului

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Persoanele impozabile care solicită odată cu înregistrarea în registrul comerţului şi înregistrarea în scopuri de TVA că, începând cu data de 1 ianuarie 2024, prin Hotărârea Guvernului nr. 1.336/2023 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin H.G. nr. 1/2016, a fost modificată data de la care se consideră valabilă înregistrarea în scopuri de TVA.
În cazul persoanelor impozabile menţionate, data înregistrării în scopuri de TVA se consideră valabilă începând cu data înregistrării persoanei impozabile în registrul comerţului.
Cererile de înregistrare în scopuri de TVA depuse potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, de către persoanele impozabile care au solicitat înregistrarea în scopuri de TVA odată cu înregistrarea în registrul comerţului, în cursul anului 2023, şi care nu se prezintă la sediul organului fiscal competent pentru ridicarea certificatului de înregistrare în scopuri de TVA se anulează la împlinirea unui termen de 60 de zile de la data de 1 ianuarie 2024.
Înregistrarea în scopuri de TVA se va considera valabilă începând cu data comunicării certificatului de înregistrare în scopuri de TVA pentru persoanele impozabile care au solicitat înregistrarea în scopuri de TVA odată cu înregistrarea în registrul comerţului, în cursul anului 2023, şi care se prezintă la sediul organului fiscal competent pentru ridicarea certificatului de înregistrare în scopuri de TVA în
termen de 60 de zile de la data de 1 ianuarie 2024.

Sursa: DGRFP Olt

Articole similare

Comentariul tau aici