Mutarea comertului clasic in online in situatia de urgenta – cum gestionezi documentele necesare?

Ca urmare a interdictiilor in circulatia persoanelor, valabile ca urmare a starii de urgenta, multe afaceri care deruleaza comert online se confrunta cu o accelerare a activitatii iar multe din cele care pana acum nu au vandut online (ex. furnizori de produse alimentare) au inceput sa lucreze in acest mod.

Este importanta implementarea unei proceduri care sa permita gestionarea rapida a livrarilor, a documentatiei aferente (facturi, proforme) in timp real, a gestiunii, cu minim de interventie si cu posibilitatea comunicarii online.

Una dintre solutiile pentru magazinele online este conectarea magazinului oline la aplicatia de facturare si gestiune SmartBill. Aceaste doua solutii combinate permit:

  • emiterea automata de facturi si proforme si posibilitatea de trimitere a lor automat, pe emailul clientilor
  • scadarea din gestiune automata la vanzare
  • conectarea mai multor magazine online sau offline.

Din aplicatia de facturare online, se poate seta mailul clientului si trimiterea automata, dupa emiterea facturilor, cu un text dorit (adaptabil):

Conectarea se poate face usor de catre un programator, prin intermediul API-ului SmartBill.

Pentru a evita la minim interactiunea fizica cu clientii pentru schimb de documente si bani , din SmartBill:

  • poti trimite automat factura online catre clienti, direct pe emailul acestora
  • poti incasa factura direct cu cardul, caz in care trebuie sa ai un cont mobilPay (un procesator de plati utilizat pe scara larga) pe care sa il integrezi in SmartBill.

Prin integrarea cu SmartBill facturile si proformele vor avea un buton de plata marcat pe factura, prin a carui accesare, clientii vor putea plati direct cu cardul, online.

Aceste solutii de scutesc de:

  • listarea si expedierea facturii
  • reduc interactiunea clientului cu curierii, prin faptul ca acestia nu mai trebuie sa incaseze banii la livrare.

Pentru a putea implementa aceasta procedura de plata, solutia cea mai simpla este sa iti creezi un cont mobilPay, direct din contul ta SmartBill prin care beneficiezi de integrarea automata cu programul de faturare.

In plus fata de avantajele descrise, este important de mentionat ca toate operatiunile se pot face de pe aplicatia de mobil – poti emite facturile direct din aplicatia de mobil, ceea ce iti asigura flexibilitate in utilizare, oriunde te-ai afla.

Din aplicatia de mobil ai access la rapoarte in timp real privind incasarile si vanzarile si poti vedea cele mai vandute produse sau poti sa iti stabilesti tu rapoartele pe care doresti sa le vezi atunci cand deschizi aplicatia.

Articole similare

Comentariul tau aici