Noi reguli de afisare a etichetei de produs pentru producatorii agricoli – Legea 166/2019

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

In MOF 811/07.10.2019 a fost publicata Legea nr. 166/2019 privind modificarea și completarea Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

Iata cateva elemente de noutate:

1.Eticheta produsului va trebui sa contina si seria și numărul atestatului de producător , pe langa urmatoarele elemente :

  1. numele și prenumele/denumirea producătorului;
  2. denumirea produsului;
  3. localitatea de origine;
  4. data obținerii produsului;
  5. prețul de vânzare;

2.Producătorii agricoli au obligația afișării la locul de vânzare a etichetei de produs, pusă la dispoziție de administratorii piețelor, care conține informațiile prevăzute mai sus. Administratorii piețelor au obligația de a informa organele competente pentru verificarea activității de comercializare cu produse agricole despre neafișarea la locul de vânzare, de către producătorii agricoli, a etichetei de produs.

3. Producătorii agricoli au obligația să dețină la locul de vânzare următoarele documente:

a) copie după atestatul de producător și copie după fila din carnetul de comercializare vizată anual în cazul producătorilor agricoli persoane fizice;
b) copie după certificatul de înregistrare la registrul comerțului în cazul producătorilor agricoli persoane fizice autorizate/întreprinderi individuale/întreprinderi familiale constituite în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016.

4.Supravegherea afișării etichetei și verificarea deținerii documentelor prevăzute la pct.3 de către producătorii agricoli este în sarcina administratorului pieței.

Articole similare

Comentariul tau aici