NOU! Procedura de acordare a facilitatilor fiscale in domeniul constructiilor si industria alimentara- proiect MF din 28.06.2022

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Ministerul de Finante a publicat in 28.06.2022 doua proiecte legislative noi :

  • un proiect de Ordin privind stabilirea procedurii de acordare a facilităţilor fiscale în domeniul construcțiilor

Necesitatea elaborării proiectului de ordin se impune ca urmare a modificărilor legislative aduse Codului fiscal, adoptate de Parlamentul României prin Legea nr. 135/2022 pentru modificarea şi completarea unor acte normative prin care prevederile art. 60 pct 5 lit.d) din Codul fiscal au fost modificate iar cele ale literei e) au fost abrogate.
Astfel, până la intrarea în vigoare a Legii nr. 135/2022, instrucțiunile privind acordarea facilităților fiscale în domeniul construcțiilor se regăseau în Anexa 6 la Ordinul comun al ministrului finanţelor publice, al ministrului muncii şi justiţiei sociale şi al ministrului sănătăţii, prevăzut la art. 147 alin. (17) din Codul fiscal iar mecanismul de calcul al cifrei de afaceri prevăzut la art.60
pct.5 lit. b), se stabilea potrivit prevederilor din Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză nr.239 /24.07.2019 pentru aprobarea metodologiei privind mecanismul de calcul al cifrei de afaceri, publicat pe site-ul instituţiei.
Prin modificările aduse art.60 pct.5 s-a urmărit unificarea într-un singur act normativ subsecvent a informațiilor privind procedura de acordare a facilităților fiscale în domeniul construcțiilor, pentru a veni în sprijinul angajatorilor în ceea ce privește facilitarea cunoașterii reglementărilor fiscale și o mai bună conformare voluntară a acestora.

  • un proiect de Ordin privind stabilirea procedurii de acordare a facilităţilor fiscale în sectorul agricol şi în industria alimentară.

Necesitatea elaborării proiectului de ordin se impune ca urmare a modificărilor legislative aduse Codului fiscal, adoptate de Parlamentul României prin Legea nr. 135/2022 pentru modificarea şi completarea unor acte normative prin care se introduc reglementări privind acordarea unor facilități fiscale persoanelor fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1) – (3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, la angajatori/plătitori de venituri care desfășoară activitate în România în sectorul agricol şi în industria alimentară.

Proiectele se regasesc aici: https://mfinante.gov.ro/ro/acasa/transparenta/proiecte-acte-normative

Articole similare

Comentariul tau aici