Procedura prin care se recupereaza sumele pentru angajati dupa 1 iunie 2020 cf. OUG 92/2020

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Daca în perioada stării de urgență sau alertă:

  • angajatorii au avut angajati in somaj tehnic 75% platit de stat sau
  • angajatorii au suspendat contractele de munca ale angajatilor in baza art. 52 alin. (1) lit. c) Codul muncii ( in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare) si nu au beneficiat de indemnizatia de la stat.

pot beneficia de un ajutor astfel:

  • beneficiu: decontarea unei procent de 41.5% din salariul de baza brut , plafonat insa la 41,5% din salariul mediu brut adica 41,5% * 5.429 lei =2.253 lei
  • durata: trei luni, incepand cu 1 iunie 2020.

Procedura de recuperare sumelor de la stat:

  • angajatorii suportă integral contravaloarea salariilor angajaților
  • in perioada 1- 25 a lunii următoare perioadei de raportare căreia îi sunt aferente veniturile, depun, prin mijloace electronice, la AJOFM o cerere semnată și datată de reprezentantul legal însoțită de o declarație pe propria răspundere și de lista persoanelor care beneficiază de această sumă.
  • decontarea sumelor se efectuează în termen de cel mult 10 zile de la data îndeplinirii de către angajatori, a obligațiilor declarative și de plată aferente salariilor din perioada de raportare pentru care se face solicitarea.
  • plata sumelor se face prin virament în conturile deschise de angajatori la instituțiile de credit

Angajatorii își asumă răspunderea pentru corectitudinea și pentru veridicitatea datelor înscrise în documentele prevăzute mai sus.

Sumele se acordă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, la cererea angajatorilor, depusă, prin mijloace electronice, la agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene, precum și a municipiului București, în raza cărora aceștia își au sediul social.


Procedura de acordare a sumelor se stabilește prin ordin al președintelui Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, în termen de 5 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență (29.05.2020).

Citeste aici: SINTEZA masurilor pentru angajatori incepand cu 1 iunie 2020 -OUG 92/2020

Articole similare

Comentariul tau aici