Producatorii de „carne” vegetala (Beyond meat) si noile provocari din industria alimentara

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Beyond meat este o companie ca si-a lansat o serie de produse care imita produsele din carne, numai ca sunt realizate din plante. Scopul declarat al companiei merge in urmatoarele directii:

  • pastarea sanatatii populatiei
  • imbunatatirea conditiilor de mediu
  • acoperirea deficitului de resurse naturale si
  • bunastarea animalelor.

Produsele contin un nivel de proteine egal cu cele de natura animala, dar nu contin colesterol, au mai putine grasimi saturate, si nu contin deloc antibiotice sau hormoni.

Burgerii Beyon Meat dar si alte produse ale companiei sunt deja disponibile in restaurantele din SUA.

Ce contin aceste produse:

a) proteine -din fasole, orez brun, seminte de floarea soarelui

b)grasimi -ulei de cocos, de floarea soarelui, ulei de canola

c) minerale -calciu, fier, sare

d) carbohidrati- cartofi, fibre derivate din plante

e) apa

f)arome -suc de sfecla rosie, de mere

Start-up-uri precum Beyond Meat si-au petrecut ani amestecand proteine din plante si alte ingrediente pentru a crea produse care imita burgerii, carnea de pui sau porc.

Produsele nu se adreseaza numai vegetarienilor ci si iubitorilor de carne.

In ce priveste pretul actiunilor companiei, acesta a scazut de la valoarea uriasa de 249 dolari in luna iulie, la numai 79 de dolari in noiembrie.

Interesele producatorilor traditionali de carne merg pana la actiuni de lobby in Europa si SUA pentru a opri utilizarea termenului de carne pentru aceste produse.

Unii critici acuza faptul ca aceste noi produse sunt de fapt produse foarte procesate care contin cantitati mari de ulei, grasimi saturate si sare.

Articole similare

Comentariul tau aici

×
×