Proiect de ordin pentru modificarea Anexei la OPANAF nr. 1387/2021

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Pe site-ul ANAF a fost publicat in data de 25.11.2021 un proiect de ordin pentru modificarea Anexei la OPANAF nr. 1387/2021 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare în vederea utilizării unuia dintre regimurile speciale pentru persoanele impozabile care prestează servicii către persoane neimpozabile sau efectuează vânzări de bunuri la distanță, precum și pentru declararea taxei pe valoarea adăugată, potrivit prevederilor art. 314, art. 315 și art. 3152 din Codul fiscal, în situația în care România este stat membru de înregistrare, precum și pentru modificarea unor prevederi procedurale.

“Prin Ordonanța Guvernului nr . 8/ publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 832 din data de 31 august 2021, au fost aduse modificări și completări Legii nr. 227/2015 privind Codul f iscal, cu modificările și completările ulterioare.

Aceste modificări vizează și prevederile art. 315 alin. (4) din Codul fiscal referitoare la ”Regimul special pentru vânzările intracomunitare de bunuri la distanță, pentru livrările de bunuri interne efec tuate de interfețele electronice
care facilitează aceste livrări și pentru serviciile prestate de persoane impozabile stabilite în Uniunea Europeană, dar nu în statul membru de consum” (regimul UE).

Astfel, potrivit acestei modificări, și persoanele impoz abile înregistrate în scopuri de TVA în România potrivit art. 317 din Codul fiscal pot opta pentru utilizarea regimului UE.

Menționăm că, anterior acestei modificări, regimul UE putea fi utilizat doar de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TV A în România potrivit art. 316 din Codul fiscal.

Având în vedere aceste schimbări legislative este necesară modificarea Procedurii de înregistrare în vederea utilizării unuia dintre regimurile speciale pentru persoanele impozabile care prestează servicii către persoane neimpozabile sau efectuează vânzări de bunuri la distanţă , precum şi pentru declararea taxei pe valoarea adăugată, potrivit prevederilor art. 314, art. 315 şi art. 315 2 din Codul fiscal, în situaţia în care România este stat membru de înreg istrare precum și pentru modificarea unor prevederi procedurale, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.387/2021.”

Articole similare

Comentariul tau aici