Proiectul de completare a OUG 132/2020 pentru noi masuri de sprijin- pe agenda Guvernului in 03.06.2021

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Pe agenda sedintei de Guvern din 03.06.2021 se afla un proiect de OUG pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților şi angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARSCoV-2, precum şi pentru stimularea creşterii ocupării forţei de muncă.

Proiectul arata ca anumite categorii de persoane active economic cum ar fi artiștii, deși domeniile de activitate nu mai sunt supuse restricțiilor severe, însă sunt impuse limitări funcționale ce țin de măsurile de protecție sanitară sau de numărul de participanți la evenimente culturale ori sportive, nu vor putea realiza, în condițiile limitărilor funcționale, venituri suficiente pentru satisfacerea nevoilor zilnice de trai ale proprii și ale membrilor familiilor astfel ca se se propune ca:

Începând cu luna iunie 2021, beneficiază, la cerere, de indemnizația prevăzută la art. 3 alin.(1) și persoanele care au beneficiat de indemnizația prevăzută la art. XV alin.(4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 59/2020, cu completările ulterioare.

Despre acest proiect am mai scris detaliat in articolul:

Guvernul analizeaza in prima lectura posibilitatea acordarii unor indemnizatii pentru PF cu drepturi de autor incepand cu iunie 2021

Articole similare

Comentariul tau aici