Raspuns ANOFM cu privire la raportul Curtii de Conturi -99.95% din plati au fost conforme

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Recent Curtea de Conturi a publicat un raport privind Gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență, in care realizeaza si modul in care s-au realizat decontarile de indemnizatii cu ANOFM si ANPIS si prejudiciile identificate.

Despre acesta am scris aici:
Prejudicii la decontarea indemnizatiilor cu ANOFM/ANPIS – raportul Curtii de Conturi

Pe de alta parte, referitor la acest subiect, ANOFM a publicat un comunicat in 12.08.2020, redat mai jos:

Măsura șomajului tehnic, implementată rapid și eficient: 99,95% din cuantumul plăților realizate de ANOFM au fost plăți conforme.

99,95% din cuantumul plăților realizate de ANOFM în perioada stării de urgență, pentru măsurile de sprijin destinate angajaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice SARS-CoV-2, au fost plăți conforme.

Referitor la activitatea ANOFM, raportul Curții de Conturi “Gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență”, realizat la solicitarea Parlamentului României, prevede că: „s-a desfășurat în condiții de respectare a atribuțiilor legale, asigurându-se continuitatea, deși sarcinile specifice suplimentare au dublat volumul de lucru și au fost puse în aplicare fără o suplimentare a personalului existent, printr-o angajare totală a întregului personal, prin ore suplimentare, inclusiv în perioada sărbătorilor legale și prin optimizarea fluxurilor și procedurilor de lucru.”

Având în vedere concluzia raportului Curții de Conturi, potrivit căreia 99,95% din cuantumul plăților realizate de ANOFM pentru măsurile de sprijin stabilite de guvern în perioada stării de urgență, respectiv pentru plata șomajului tehnic în condițiile art. XI din OUG nr.30/2020 și pentru plata indemnizației pentru zile libere acordate părinților în condițiile Legii 19/2020, precizăm că întreg procesul s-a desfășurat într-o manieră rapidă și eficientă. Mulțumim pe această cale angajaților și partenerilor instituționali, pentru implicarea și colaborarea din ultimele luni.

Articole similare

Comentariul tau aici