Salariati care lucreaza in schimburi

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Munca in schimburi reprezinta orice mod de organizare a programului de lucru, potrivit caruia salariatii se succed unul pe altul la acelasi post de munca, potrivit unui anumit program, inclusiv program rotativ, si care poate fi de tip continuu sau discontinuu, implicand pentru salariat necesitatea realizarii unei activitati in intervale orare diferite in raport cu o perioada zilnica sau saptamanala, stabilita prin contractul individual de munca.

Salariatul in schimburi este orice salariat al carui program de lucru se inscrie in cadrul programului de munca in schimburi.

In ceea ce priveste repausul zilnic, salariatii au dreptul intre doua zile de munca la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive. 

Prin exceptie de la cele mentionate anterior, in cazul muncii in schimburi, acest repaus nu poate fi mai mic de 8 ore intre schimburi.

Faptul ca angajatii lucreaza in schimburi trebuie mentionat in REVISAL la inregistrarea contractului sau a actelor aditionale la contract. Se va completa campul „Repartizare timp munca” si se va selecta optiunea „Inegal”.

Baza legala: Codul Muncii

COMANDA LUCRAREA “SALARIZARE – PAS CU PAS 2019”

Articole similare

Comentariul tau aici