Spalarea banilor- ce obligatii au contabilii si firmele ? live cu Monica Achim si Mihaela Dragoiu la Pastila de contabilitate

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Dragi prieteni, pe data de 9 decembrie 2021 am discutat la Pastila de contabilitate despre Spalarea banilor – obligatiile contabililor si ale firmelor in general.

Invitatele noastre au fost :

Mihaela Dragoiu, Director Directia de Prevenire, Supraveghere si Control ONPCSB

Monica Violeta Achim: prof. dr.habil FSEGA UBB Cluj ( www.fincrime.net, Analiza inteligentă și predicția criminalității economice și financiare într-un mediu de afaceri interconectat cibernetic (FINCRIME))

Temele discutate:

  • Ce reprezinta procesul de spalare a banilor ? La ce tipuri de tranzactii se refera, cum o putem deosebi de alte tipuri de tranzactii?
  • Care sunt entitatile din Romania care intra sub incidenta Legii 129/2019 si care dintre acestea sunt entitati raportoare ?
  • Ce obligații de raportare au aceste entitati raportoare conform Legii nr. 129/2019 ?
  • Ce rol au contabilii, auditorii si consultantii fiscali in acest proces de prevenire a spalarii banilor?  Ce ar trebui sa faca o firma de contabilitate sa se asigure ca respecta prevederile legale, atat pentru ea, cat si pentru clientii acesteia?
  • Exista obligatia pentru contabili(firma de contabilitate) sa aplice masuri de cunoastere a clientelei ? Ce masuri ar putea aplica un cabinet de contabilitate ?
  • Exista obligatia la nivelul firmelor de a detine o procedura interna de prevenire a spalarii banilor ? Ce ar trebui sa contina aceasta, daca este obligatorie?

Inregistrarea evenimentului poate fi gasita aici:

Mai multe informatii despre acest domeniu puteti obtine prin participarea la Workshopul „ANALIZA INTELIGENTĂ ȘI PREDICȚIA CRIMINALITĂȚII ECONOMICE ȘI FINANCIARE ÎNTR-UN MEDIU DE AFACERI INTERCONECTAT CIBERNETIC (FINCRIME)”, care se va desfasura intre 16-17 decembrie 2021 – detalii AICI.

Articole similare

Comentariul tau aici