Sprijin de 700 lei in iulie 2022 pentru pensionarii cu venituri lunare sub 2.000 lei

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Potrivit unui proiect legislativ publicat de Ministerului Muncii in 26.05.2022, in luna iulie a anului 2022 se are in vedere acordarea unui ajutor financiar în cuantum de 700 lei pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Prin sintagma venituri lunare, se înțelege:
a) venituri lunare din pensii acordate în sistemul public de pensii, plătite în luna iulie 2022;
b) venituri lunare din pensii acordate în sistemele neintegrate sistemului public de pensii, plătite în luna iulie 2022;
c) venituri lunare din drepturi acordate în baza unor legi cu caracter special, plătite în luna iulie 2022, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale;
d) venituri lunare din indemnizația socială pentru pensionari acordată în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizației sociale pentru pensionari, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările și completările ulterioare;
e) venituri lunare din salarii şi asimilate salariilor, raportate în D112 al cărei termen de depunere este luna anterioară celei în care se efectuează calculul drepturilor aferente lunii în care se plătește ajutorul financiar.

Ajutorul financiar se plătește, din oficiu, în luna iulie 2022, odată cu plata drepturilor aferente acestei luni, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale și se suportă din bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații.

In prezent, in Romania aproximativ 3.300.000 de pensionari au venituri mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Articole similare

2 Thoughts to “Sprijin de 700 lei in iulie 2022 pentru pensionarii cu venituri lunare sub 2.000 lei”

  1. AVRAM IULIANA

    Venitul salarial daca este brut sau net ceea ce nu este stipulat in oug , venitul salariat brut este un venit format din doua componente impozitul pe salariul care mrege la bugetul de stat si netul care este al contribuabilului. In concluzie luarea in calcul al vinitului brut la calcului total de 2000 lei este o alta inechitate facuta de guvern. Cei care mai muncest pentru a avea bani sa plateasca facturi, preturi si altele nezustificate sunt considerati prosti.Toate sursele banesti din oug sunt sume nete doar veniturille salariale sunt brute ca si cand noi salariti am trai si din banii dati la stat.

  2. viorica Smarandache

    Cei 700lei primesc pensionarii care au o pensie sub 2000 lei ,indiferent de unde s-au pensionat de la stat sua de la societati particulare?Eu sunt pensionat de le un SRL si voi primi cei 700lei in luna iulie?Am fost contabila o viata intreaga si deabia am 1750 lei. Contabilitatea este o meserie stresanta din cauza controalelor de tot felul.Am stari de frica ,stari emotionale,stari teama, stari de panica,.Nu am dat de carnet de sofer.Am incercat sa invat sa conduc si cand vedeam masini venind din fata imi pierdeam taria si intram in panic,frica si nu mai eram in stare sa conduc.

Comentariul tau aici