Zile lucratoare pentru care se acorda zile libere, altele decat sarbatorile legale in 2022

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT

Ministerul muncii a publicat in 29.12.2021 un proiect legislativ pentru stabilirea zilelor lucrătoare pentru care se acordă zile libere, altele decât zilele de sărbătoare legală, pentru anul 2022.

Art. 1. — (1) Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 2 decembrie 2022 se stabilește ca zi liberă.
(2) Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă potrivit alin. (1), instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2022 potrivit planificărilor stabilite.
(3) Pentru munca prestată potrivit alin. (2) nu se acordă timp liber corespunzător.

Art. 2. — Prevederile art. 1 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.
Art. 3. — Prevederile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 2 decembrie 2022 şi nici participanţilor în aceste procese.
Art. 4 (1) În ziua de 2 decembrie 2022, prin centrala Ministerului Finanțelor se efectuează operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană
din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

(2) Operaţiunile de încasări prin virament transmise prin sistemul electronic de plăţi unităţilor Trezoreriei Statului în data de 29 noiembrie 2022 se înregistrează în contabilitatea acestor unităţi cu data de 2 decembrie 2022.
(3) Operaţiunile de încasări prin virament transmise prin sistemul electronic de plăţi unităţilor Trezoreriei Statului în data de 2 decembrie 2022 se înregistrează în contabilitatea acestor unităţi cu aceeaşi dată.
(4) Eventualele retururi la încasare aferente operaţiunilor înregistrate la unitățile Trezoreriei Statului în data de 29 noiembrie 2022 se întocmesc de acestea cu data de 2 decembrie 2022.
(5) Eventualele retururi la încasare aferente operaţiunilor înregistrate la unitățile Trezoreriei Statului în data de 2 decembrie 2022 se întocmesc de acestea cu data de 5 decembrie 2022.
(6) Prin ordin emis de Ministerul Finanţelor se poate stabili şi desfăşurarea altor operaţiuni prin Trezoreria Statului.


Art. 5. — Unităţile/Subdiviziunile administrativ-teritoriale, care în data de 2 decembrie 2022 au scadenţă la obligaţiile de plată aferente convenţiilor de împrumuturi din venituri din privatizare, potrivit scadenţarelor de plată anexate acestora la convenţiile de împrumut, vor efectua plata sumelor scadente înaintea acestei date.

Noutati fiscale 2022

Articole similare

Comentariul tau aici