Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!
Pe site-ul ANAF a fost publicat un comunicat de presa cu privire la faptul ca procedura de administrare a contribuabililor mijlocii a fost actualizata. Iata mai jos informatiile cuprinse in comunicat:
“În vederea cresterii eficientei activitatii de administrare a contribuabililor mijlocii si a îmbunatatirii colectarii veniturilor bugetare datorate de acesti contribuabili, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1034/22.12.2016 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.610/2016 privind organizarea activitatii de administrare a contribuabililor mijlocii prin care au fost restructurate criteriile de selectie a contribuabililor mijlocii care sunt administrati, începând cu 1 ianuarie 2017, de catre administratiile pentru contribuabilii mijlocii constituite la nivelul directiilor generale regionale ale finantelor publice în a caror raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al contribuabilului mijlociu, sau de catre Administratia fiscala pentru contribuabilii mijlocii din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Bucuresti, dupa caz.
Elaborarea prezentului proiect de ordin prin care se prevede modificarea Procedurii de administrare si monitorizare a contribuabililor mijlocii, aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administarea Fiscala nr. 560/2016, a fost determinata de necesitatea corelarii prevederilor referitoare la administrarea contribuabililor mijlocii cu modificarile legislative survenite în ultima perioada, respectiv în Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, dar si de elaborarea de noi criterii si reguli specifice de selectie a contribuabililor mijlocii aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administarea Fiscala nr. 3.610/2016.
De asemenea, în urma continuarii, pe parcursul anului 2016, a procesului de modernizare a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, au avut loc modificari importante în structura organizatorica a organelor fiscale centrale, respectiv a directiilor generale regionale ale finantelor publice, în cadrul carora s-au infiintat administratiile finantelor publice pentru contribuabili mijlocii ca structuri specializate în administrarea acestor contribuabili, fapt care a generat si necesitatea adaptarii prevederilor referitoare la activitatea de administrare a contribuabililor mijlocii la aceste modificari”.
Sursa: ANAF
Autor articol: Diana Dragomir, economist, profil Linkedin -click aici-