Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT
Inspectia Muncii a publicat un material referitor la modalitatile de completare a contractului individual de munca. În conformitate cu prevederile art. 31 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, la încheierea contractului individual de muncă, pentru verificarea aptitudinilor salariatului, se poate stabili o perioadă de probă, în limitele prevăzute de actul normativ, în zile calendaristice.
Însă, pentru contractul individual de muncă încheiat pe durată determinată, la art. 85 din același act normativ este prevăzut faptul că perioada de probă se stabilește în zile lucrătoare, numărul acestora fiind diferit în funcție de durata contractului. Prin urmare, completarea punctului D lit. a) din modelul – cadru al contractului individual de muncă, se va realiza după cum urmează:
- în cazul contractului individual de muncă încheiat pe durată nedeterminată, perioada de probă se va stabili în zile calendaristice, barânduse sintagma “lucrătoare în cazul contractului individual de muncă pe perioadă determinată” de la punctul respectiv;
- în cazul contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată, perioada de probă se va stabili în zile lucrătoare, barându-se termenul “calendaristice” de la punctul respectiv.
Unde se gaseste acest material mai exact?
Materialul este publicat pe site-ul Inspectiei Muncii, aici: https://www.inspectiamuncii.ro/documents/66402/200730/Modalitati+completare+CIM.pdf/999e29b8-8ac7-467e-b8e3-1e00fc40b25f