Atentie: 30 septembrie 2019 data limita pentru depunerea notificarii privind intentia de restructurare a obligatiilor restante

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Va reamintim ca potrivit prevederilor O 6/2019 privind instituirea unor facilităti fiscale 30 septembrie 2019 este termenul pana la care firmele care au datorii mai mari de un milion lei la bugetul de stat la 31 decembrie 2018, trebuie să depună notificarea privind intenția de a aplica pentru măsura de restructurare financiară.

Citeste aici: Facilitati fiscale OUG 6/2019 – informare ANAF.

Notificarea se depune pana la 30.09.2019 sub sanctiunea decăderii din dreptul de a mai beneficia de restructurarea obligatiilor bugetare.

Apoi contribuabilul trebuie sa se adreseze unui expert independent în vederea întocmirii unui plan de restructurare și a testului creditorului privat prudent.

Avem in acest sens prevederile art. 21 din O 6/2019 care arata ca organul fiscal are obligatia insolventa de a solicita deschiderea procedurii insolvenței, în condițiile Legii nr. 85/2014, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția debitorilor care se află în administrare specială potrivit Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, cu modificările și completările ulterioare, și a operatorilor economici din industria națională de apărare care sunt autorizați și înscriși în registrul unic al operatorilor economici și al capacităților de producție și/sau servicii pentru apărare potrivit Legii nr. 232/2016 privind industria națională de apărare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, cu modificările și completările ulterioare, în cazul în care debitorul nu depune solicitarea de restructurare in termenul stabilit.

Articole similare

Comentariul tau aici