Etichetarea produselor de panificatie- ce trebuie sa prezinte in mod obligatoriu?

Produsele de panificatie ambulate trebuie sa prezinte prin etichetare urmatoarele elemente pentru asigurarea informarii corecte, complete si precise a consumatorilor:

  • Denumirea sub care se vinde produsul;
  • Lista cuprinzand ingredientele;
  • Cantitatea din anumite ingrediente sau categorii de ingrediente;
  • Cantitatea neta;
  • Data durabilitatii minimale;
  • Conditiile de depozitare sau de folosire, atunci cand acestea necesita indicatii speciale;
  • Denumirea sau denumirea comerciala si sediul producatorului ori ale ambalatorului sau ale distribuitorului inregistrat in UE;
  • Locul de origine sau de provenienta, daca omiterea acestuia ar fi de natura sa creeze confuzii in gandirea consumatorilor cu privire la originea sau la provenienta reala a produsului;
  • Instructiuni de utilizare, atunci cand lipsa acestora poate determina o utilizare necorespunzatoare;
  • O mentiune care sa permita indicarea lotului;se excepteaza cazul in care data durabilitatii minimale este indicate prin mentionarea clara si necodificata cel putin a zilei si a lunii, in aceasta ordine;
  • Ingredientele cu efecte alergene, dupa caz;

Baza legala: Ordinul ANPC 392/2013

Articole similare

Comentariul tau aici