Produsele de panificatie ambulate trebuie sa prezinte prin etichetare urmatoarele elemente pentru asigurarea informarii corecte, complete si precise a consumatorilor:
- Denumirea sub care se vinde produsul;
- Lista cuprinzand ingredientele;
- Cantitatea din anumite ingrediente sau categorii de ingrediente;
- Cantitatea neta;
- Data durabilitatii minimale;
- Conditiile de depozitare sau de folosire, atunci cand acestea necesita indicatii speciale;
- Denumirea sau denumirea comerciala si sediul producatorului ori ale ambalatorului sau ale distribuitorului inregistrat in UE;
- Locul de origine sau de provenienta, daca omiterea acestuia ar fi de natura sa creeze confuzii in gandirea consumatorilor cu privire la originea sau la provenienta reala a produsului;
- Instructiuni de utilizare, atunci cand lipsa acestora poate determina o utilizare necorespunzatoare;
- O mentiune care sa permita indicarea lotului;se excepteaza cazul in care data durabilitatii minimale este indicate prin mentionarea clara si necodificata cel putin a zilei si a lunii, in aceasta ordine;
- Ingredientele cu efecte alergene, dupa caz;
Baza legala: Ordinul ANPC 392/2013