Ce documente comerciale le poti emite clientilor tai?

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

In relatia cu clientii tai, se pot emite atat documente care au importanta contabila (facturi, chitante, etc) cat si documente comerciale care nu au legatura cu contabilitatea.

Daca regimul primelor documente este mai strict, find reglementat de legislatia contabila si fiscala, cu un continut minimal obligatoriu si cu reguli ferme de numerotare, cel de-al doilea tip de documente este prin excelenta flexibil.

De regula, tipul de documente emise catre clienti este influentat si deseori limitat de softul de gestiune si facturare utilizat.

Astfel ca, desi ti-ai dori sa poti emite un anumit tip de document, nu poti sa faci acest lucru din softul pe care il ai si atunci renunti.

Exista insa si solutii flexibile – de exemplu in Smart Bill poti sa emiti practic orice document doresti, cu un tiltu dorit de tine, astfel incat sa se adapteze tipului de cerinte aferent afacerii tale.

Cum faci acest lucru?

Din fereastra de emitere a proformei, generezi o proforma, ca in imaginile de mai jos.

Apoi accesezi optiunea de modificare ->redenumire proforma:

si modifici denumirea documentului asa cum doresti. Presupunem ca vrei sa emiti o oferta comerciala:

Cele mai uzuale documente de acest tip sunt:

  • oferta comerciala si
  • comanda

insa antreprenorul poate utiliza pentru diverse situatii si:

  • notificari pentru confirmare
  • instiintari
  • avize de plata
  • propuneri de colaborare, etc.

Daca utilizezi Smart Bill nu esti limitat in privinta optiunilor pe care le ai in ce priveste documentele care se pot emite.

Este bine sa analizezi daca este important pentru tine acest aspect si sa tii cont de el daca decizi sa achizitionezi un soft economic.

La analiza trebuie sa mai tii cont de aspectul documentelor, care denota profesionalism (sau dimpotriva), modul de transmitere, posibilitatile de modificare ulterioare, etc.

Articole similare