Cresterea plafonului pentru obligatia de dotare cu POS-uri -de la 50.000 euro la 100.000 euro – masura propusa de MEAT

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Una dintre masurile propuse de MEAT in 06.09.2021 in vederea debirocratizarii activitatii firmelor din Romania se refera la creșterea plafonului de la 50.000 euro la 100.000 euro pentru obligația de dotare cu cititoare de card – POS.

Conform Legii nr.191/2018 privind introducerea sistemelor moderne de plată, persoanele juridice care desfășoară activități de comerț cu amănuntul și cu ridicata, precum și cele care desfășoară activități de prestări servicii, care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 50.000 euro (echivalent în lei), au obligația să accepte ca mijloc de plată cardurile de debit și cardurile de credit prin intermediul unui terminal POS și/sau al altor soluții moderne de acceptare.

Potrivit documemntului publicat de minister, prevederea creează contribuabililor mici costuri suplimentare cu comisioane bancare și alte costuri (servicii internet, costuri instalare, etc). Pe de altă parte, deși există obligația pentru instituțiile publice de a se dota cu cititoare de card – POS când încasează sume de bani pentru activitățile efectuate, nu toate instituțiile publice respectă obligația.

Propuneri: Creșterea plafonului cifrei de afaceri a operatorilor economici la 100.000 euro pentru dotarea cu cititoare de card – POS.

  • Modificarea art.1, alin.(3) din OUG nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.942 din 23 decembrie 2002, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.250/2003, cu modificările și completările ulterioare.
  • Impunerea respectării prevederilor legii privind instrumentele moderne de plată, instituțiilor de stat care nu s-au dotat cu cititoare de carduri

Articole similare

Comentariul tau aici