CSU se elibereaza in perioada 01 august – 15 septembrie 2020

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri eliberează CSU în perioada 01 august – 15 septembrie 2020.

Certificatele de situație de urgență sunt emise în doua forme:

  • TIP 1 (ALBASTRU) – pentru întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență decretate
  • TIP 2 (GALBEN) – pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau a veniturilor în luna martie, sau aprilie, sau mai, 2020 cu un procent de minimum 25% față de media încasărilor sau a veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020.

Certificatele se utilizează în relațiile cu instituțiile publice pentru obținerea de facilități/ măsuri de sprijin ori în relațiile comerciale, în condițiile legii.

Un solicitant poate cere eliberarea unui singur tip de certificat de urgență.

Cererea pentru eliberarea CSU se realizează EXCLUSIV prin intermediul platformei https://csu.prevenire.gov.ro/ iar eliberarea certificatelor se va face automat, electronic, după validarea de către sistem a solicitării.

Certificatele sunt valabile fără semnătură și ștampilă.

Verificarea veridicității acestora se poate efectua tot pe această platformă, prin realizarea asocierii dintre operatorul economic și seria/numărul certificatului.

Toate documentele încărcate în platformă vor fi în format pdf (max 12MB), iar pentru obținerea CSU, acestea vor fi semnate electronic cu certificat digital calificat. Certificatele generate pe baza unor documente semnate cu certificate necalificate sau revocate vor fi anulate.

Modelul declaratiei pe propria raspundere poate fi gasit AICI.

Articole similare

Comentariul tau aici