Emisiunile de titluri de stat continua si in luna noiembrie

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

MFP anunta printr-un comunicat de presa ca emisiunile de titluri de stat catre populatie continua si in luna noiembrie 2020.

Romanii pot subscrie incepand de marti, 17 noiembrie 2020, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populatiei in cadrul Programului Tezaur, cu maturitati de 1, 2 și 3 ani. Perioada de subscriere se va incheia pe data de 14 decembrie 2020. Aceste emisiuni reprezinta o alternativa de economisire avantajoasa pentru romani, avand in vedere ca veniturile provenind din dobanzi sunt neimpozabile.

Rata dobanzii este de 3,5% – 1 an, 3,75% – 2 ani, 4,00% – 3 ani, fara plafon individual de subscriere.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

  • de la unitatile Trezoreriei Statului in perioada 17 noiembrie – 11 decembrie 2020;
  • de la unitatile C.N. Posta Romana in perioada 17 noiembrie – 10 decembrie 2020 in mediul urban si in perioada 17 noiembrie – 12 decembrie 2020 in mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii.

Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar in perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt in forma dematerializata si au valoare nominala de 1 leu. Dobanda este platita la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans.

In cazul decesului, dreptul de proprietate a supratitlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale care le atesta calitatea.

Prospectul de emisiune si orice eventuale modificari ale acestuia se publica pe: 

http://www.mfinante.ro,

www.datoriepublica.mfinante.gov.ro,

https://www.comunicatii.gov.ro,

https://www.posta-romana.ro

Articole similare

Comentariul tau aici