Gestiunea salariatilor in situatii complexe

Ultimele luni de activitate financiar-contabila a firmelor a aratat complexitatea problematicii legate de salarizare. Au existat multe situatii noi: somaj tehnic platit de stat, zile libere pentru parinti suportate de stat, modificari in modul de aplicare a facilitatilor si apoi declaratii actualizat de ANAF tarziu, chiar inainte de scadenta de depunere.

Toate acestea au creat presiune asupra departamentelor contabile  si de salarizare pentru a se putea conforma in timp cerintelor de declarare.

In aceste momente un rol important il are softul utilizat pentru a reflecta aceste tranzactii pe a carui corectitudine si ajutor este important sa te poti baza.

Utilizatorii SmartBill au avut suprinza placuta de a gasi in data de 22 mai, aplicatia actualizata la numai cateva ore de la data publicarii pe site-ul ANAF a noului format pentru declaratia 112, avand astfel posibilitatea sa o genereze si sa o depuna in timp util.

In programul de contabilitate SmartBill Conta poti gasi un modul de salarizare adaptat la noile tipuri de situatii:

  • Somaj tehnic – cu generarea direct din aplicatie a documentelor care trebuie depuse la AJOFM
  • Zile libere platite pentru parinti- cu documentatia aferenta.

In felul acesta, de la introducerea datelor despre situatia concreta a fiecarui angajat, poti genera documentele standard de salarizare – state de plata, adeverinte, poti genera documentatia de somaj si inregistrarea notelor in contabilitate.

Statul de salarii este astfel conceput incat sa reflectele separat zilele libere platite cu 75% si zilele de somaj tehnic, astfel incat sa fie usor identificabile sumele care trebuie solicitate.

Se pot genera usor apoi rapoartele catre trebuie depuse la institutii, gata completate:

Aplicatia de contabilitate permite flexibilitate in inregistrarea notelor contabile, astfel ca, daca din diferite motive doresti sa utilizezi ale conturi decat cele propuse de aplicatie, poti sa le personalizezi din Setari: Nota contabila.

Articole similare

Comentariul tau aici