Modificari in procedura de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala (proiect ANAF)

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

ANAF a publicat in 11 mai 2021 un proiect care vizeaza procedura de întocmire, avizare și aprobare a raportului de inspecție fiscală.

Având în vedere faptul că, referitor la audierea contribuabilului/plătitorului înaintea luării unei decizii, Codul de procedură fiscală reglementează la art. 9 faptul că audierea se consideră îndeplinită dacă contribuabilul/plătitorul nu se prezintă, din orice motiv, la două termene consecutive stabilite de organul fiscal în vederea audierii, iar la art. 130 se reglementează comunicarea înștiințării pentru discuția finală asupra constatărilor și consecințelor fiscale urmare inspecției fiscale (care reprezintă în fapt audierea contribuabilului/plătitorului), în vederea armonizării aplicării celor două prevederi legale, s-a propus emiterea acestui proiect de ordin privind modificarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 4077/ 2020 pentru aprobarea procedurii de întocmire, avizare şi aprobare a raportului de inspecţie fiscală.
Astfel, în vederea eliminării transmiterii a două înștiințări pentru discuția finală, se propune modificarea Anexei 2 – Înștiințare pentru discuția finală, în conținutul acesteia fiind menționată informația ca în situația în care contribuabilul/ plătitorul nu se prezintă la primul termen stabilit pentru discuția finală, se stabilește cel de-al doilea termen pentru a avea loc discuția finală.

Iata cum va arata instiintarea pentru discutia finala:

Articole similare

Comentariul tau aici