Notificarea de conformare în cazul persoanelor fizice- AJFP Vrancea

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea aduce la cunoştinţa contribuabililor, persoane fizice, că prin OUG 188/28.12.2022 a fost introdusă o nouă etapă preliminară verificării situaţiei fiscale personale, respectiv, notificarea în scris, a persoanelor fizice identificate cu risc fiscal potrivit art. 138 alin. (2) lit. a) din Codul de Procedură Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, înainte de selectarea pentru verificarea situaţiei fiscale personale, prin care aceştia au posibilitatea
de a reanaliza situaţia fiscală personală, inclusiv de a depune sau de a corecta declaraţiile fiscale.
Prin notificare se transmite persoanei fizice că în termen de 30 de zile de la data comunicării notificării are posibilitatea depunerii sau corectării declarației/declaraţiilor fiscale, iar în această perioadă nu se întreprinde nici o acţiune în vederea selectării pentru verificarea situației fiscale personale.
Calea de comunicare a notificărilor de conformare este prin Spaţiul Privat Virtual în cazul persoanelor fizice înrolate sau prin poştă cu confirmare de primire în cazul persoanelor neînrolate în SPV.
După împlinirea termenului de 30 de zile, în conformitate cu prevederile art. 1401 alin. (4) din Codul de Procedură Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele fizice cu risc fiscal ridicat care nu au remediat riscurile fiscale pentru care au fost notificate sunt supuse obligatoriu unei verificări a situaţiei fiscale personale sau a unei verificări documentare.

Articole similare

Comentariul tau aici