Plafoane zile de concediu de odihna si medical

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Iata o scurta reamintire a principalelor limitari privind numarul de zile de concediu -de odihna sau medical:

1. Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.

2. Durata de acordare a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotită din prima zi de îmbolnăvire.

3. În situații temeinic motivate de posibilitatea recuperării, medicul poate propune prelungirea concediului medical peste 183 de zile, în scopul evitării pensionării de invaliditate și menținerii asiguratului în activitate . Prelungirea concediului medical peste 183 de zile se face pentru cel mult 90 de zile.

4. Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină și lăuzie, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizație de maternitate.

5. Durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie trebuie să fie de 42 de zile calendaristice.

6.Concediul de risc maternal se poate acorda, în întregime sau fracționat, pe o perioadă ce nu poate depăși 120 de zile, de către medicul de familie sau de medicul specialist, care va elibera un certificat medical în acest sens, dar nu poate fi acordat simultan cu alte concedii prevăzute de OUG nr. 158/2005.

Salarizare pas cu pas- 2019

Articole similare

2 Thoughts to “Plafoane zile de concediu de odihna si medical”

  1. MImi

    In situatia in care lucrez in ture 12/24 ce concediu de odihna pot sa primesc?

    1. admin

      Si in situatia in care se lucreaza in ture, beneficiati de concediu de odihna la fel ca si angajatii cu program normal, minim 20 de zile pe an, conform Codului muncii. Puteti sa verificati prevederile contractului dvs de munca pentru a vedea nr de zile de care beneficiati.

Comentariul tau aici